• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Magnesium suppletie voor suikerziekte patiënten

vheeswijk

Specialist
Na lange tijd afwezigheid op dit forum toch weer een bericht van mij. Mijn gezondheid baart mij zorgen maar ik heb toch een succes geboekt met de bestrijding van mijn Diabetes II probleem.
Als de "shit hits the fan" (SHTF) dan zal het moeilijk kunnen worden om aan medicijnen kunnen komen, zeker voor de insuline spuiters. Nu spuit ik geen insuline, maar ik gebruik wel medicijnen (Methformine) en mijn suiker-conditie wordt wél goed bewaakt door mijn huisarts.

Als de SHTF en we moeten onze voedselvoorraden aanspreken, dan zullen we veel zuiniger omgaan met koolhydraat-rijk voedsel als de goed houdbare rijst en pasta's en dat is op zich gunstig voor diabetici. Schraalhans is dan keukenmeester.

Nu heb ik op het internet gelezen dat een dagelijkse suppetie van magnesium een heilzame werking heeft op diabetes II. Magnesium werkt als een katalysator voor de nog aanwezige insuline in het lichaam. De insuline wordt dan veel actiever. Referenties naar artikelen staan onder dit bericht.
Ik neem al een half jaar magnesiumcitraat en de resultaten (metingen) hebben zelfs mijn huisarts doen verbazen. Typische nuchter suikerspiegels zijn nu gemiddeld 6,0 mmol/l en de zg. `langetermijn suiker' (GluHB) ligt nu rond de 44. Veel beter dan het hiervoor isgeweest.

Magnesium citraat is tamelijk duur in pilvorm, vooral als je dit voordurend slikt. Maar er is ook in zuiver poedervorm verkrijgbaar bij `Leefbewust.com` in potten van 250 gram met ingesloten een maatlepeltje voor ca. 250 mg (afgestreken) voor 15 euro. Dit acht ik een heel vriendelijke prijs.
Magnesiumcitraat heeft een vreemd oplosgedrag. Je moet een afgestreken maatlepeltje (bijgeleverd) in een droog glas doen en dan in een keer water toevoegen. Het lost dan vrij goed op. Als je dat omgekeerd doet (het poeder in water doet), dan lost dat véél slechter op. Ik heb dat gedrag als chemicus nog nooit gezien. Belangerijk!

DIABETES (Geciteerd uit ref. hieronder)
Nieuwe onderzoeksresultaten geven een waardevolle betekenis aan de magnesiumsuppletie-therapie voor preventie en genezing van diabetessymptomen (type 2, in gecombineerd met obesitas; zie http://www.nutraingredients.com/news/news.asp?id=8407) en vroegtijdige verouderingsklachten. Bij diabetespatiënten word vaak een relatief tekort aan magnesium gevonden (25-38%). Diabetespatiënten zijn erg gevoelig voor ongewenste uitwerkingen op de bloeddruk, de bloedvetten (lipogenesis) en het netvlies.[7] De werkzaamheid van vitamine C en magnesium werd onderzocht bij 56 diabetici. Tijdens magnesiumsuppletie trad een bloeddrukverlaging op bij insulineafhankelijke diabetici.[12] Magnesium stimuleert eveneens de insulinereceptoren van de spiercellen, bevordert de cellulaire glucose-influx en verhoogt de enzymactiviteit van de pyruvaat-kinase, die o.a. de afbraak van glucose tot pyruvaat reguleert. Er zijn aanwijzingen dat magnesium de insulinereceptor-binding wijzigt en verbetert.[8] Volgens sommige onderzoekers is magnesium de second messenger van het insulinehormoon; magnesium kan de glucose-geïnduceerde insuline-secretie reduceren.
http://www.fonteine.com/magnesium_tekort.html

Magnesium en diabetes: (Overige artikelen)
https://www.sohf.nl/nieuws/magnesium
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23343670

Meer over Magnesium (algemeen :: Preppers.nl):
http://preppers.nl/forum/threads/5057-Zelf-maken-van-mineraal-suppleties?p=120162#post120162

Magnesiumcitraat bestellen:
https://www.leefbewust.com/webwinkel/product/magnesiumcitraat-poeder-250gram/

vheeswijk
 

DO-it

Diehard Prepper
Ik ben geen chemicus en weet ook niet hoe het werkt, maar ik heb gehoord dat magnesium ook goed is voor mensen met Fibromyalgie....... Klachten lijken te verbeteren (kan het onderzoek niet meer vinden :oops:)
 

Papillon

Diehard Prepper
hallo v heeswijk, mosley arts belooft veel goeds mbt diabetisch door 8 weken op 800 calorien te eten. Google er maar eens op. Misschien goede combi
 

Amazing Dree

Senior Prepper
Dat is iets om te proberen. Mijn ouders hebben het allebei, en als kind daarvan, heb je kans van 1 op 4 dat je het ook krijgt.
Mooi om te weten in ieder geval, dank je wel !
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J

Vempain

Prepper goeroe
Hier het geluk dat ik nu nog geen suikerziekte heb. (Zit ook niet in de familie)
Wel merk ik de positieve eigenschappen van magesium wel bij m'n eigen lichaam met andere klachten.
Magnesium is ook goed wanneer je bijvoorbeeld last van etalage benen hebt.
Ik had veel vage lichamelijke klachten zoals futloos, emotieloos/zombieachtig en sneller een huidreactie waarbij de arts niet duidelijk kon vinden wat het precies was en dat het daarom alleen nog maar "tussen de oren" kon zitten.
Een psychloog kon echter ook niets vinden en ben ik zelf gaan zoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn, een zeer plausibele uitleg was dat het magnesiumtekort zou kunnen zijn.
Daarna een magnesiumsuplement die een langzame afgifte geeft gedurende de nacht aangeschaft en de kwaaltjes zijn drastisch minder geworden en ben ik ook veel minder snel moe en meer fut om dingen te ondernemen.
 

vheeswijk

Specialist
Ik neem de suppletie overigens ook 's avonds voor het slapen gaan in. In ca. 50 ml water opgelost. Het verdient aanbeveling om toch zo'n pot van 250 gram aan te schaffen. Een dosering van 250 mg komt dan neer op 1000 doseringen (=ca. 3 jaar) voor 15 euro ! Spotgoedkoop. Bij Leefbewust.com. Ik denk dat het veel goedkoper is dan zo'n preparaat met een langzame afgifte. De dosering is niet zo kritisch. Van ca. 3 maal afgestreken lepeltjes (bijgeleverd) krijg ik last van diarrhee. Ik neem consequent één afgestreken lepeltje (~250 mg). Wegen is véél te omslachtig. Over Magnesium heb ik overigens veel geschreven op het oude preppers.nl forum ( zie link in de openingspost).
 

Lai

Prepper goeroe
Vanwege dystrofie pijnen gebruik ik magnesium spray. Mijn darmen werken niet goed meer en nemen geen magnesium meer op in wat voor een vorm dan ook. Via de huid gaat dit goed. Had een vors te kort aan magnesium wat pijnklachten ook verhoogt/ je word gevoeliger.
Ik kan mij dus ook goed voorstellen dat andere lichaamsklachten ook baat hebben bij magnesium.
 

wildemossel

Diehard Prepper
@vheeswijk Sinds ongeveer een maand gebruik ik als diabetes type2 cliënt dagelijks een dosis magnesiumcitraat (poeder). Ik heb GEEN kortwerkende insuline meer moeten gebruiken, en ook geen (dreigende) hypo's meer gehad. Dit terwijl mijn bloedsuikers binnen voor een diabeet acceptabele waardes blijven. Voor de duidelijkheid, ik gebruik nog wel steeds langwerkende insuline. Persoonlijk ben ik hier erg blij mee! :);)
 

vheeswijk

Specialist
Ik gebruik inmiddels 9 maanden een Magnesium-suppletie in de vorm van 250 mg Magnesium citraat per dag.
De resultaten zijn op zijn zachts gezegd zeer opmerkelijk. Ik ben nu ook benieuwd hoe het met @wildemossel gaat die dit middel nu ook gebruikt.
Het een en ander is in onderstaande grafiek zeer duidelijk:
Magnesium.jpg
 

wildemossel

Diehard Prepper
Ik gebruik inmiddels 9 maanden een Magnesium-suppletie in de vorm van 250 mg Magnesium citraat per dag.
De resultaten zijn op zijn zachts gezegd zeer opmerkelijk. Ik ben nu ook benieuwd hoe het met @wildemossel gaat die dit middel nu ook gebruikt.
Het een en ander is in onderstaande grafiek zeer duidelijk:
Bekijk bijlage 9822

Nou eeuuuuh eigenlijk nog steeds het zelfde. Ben er erg blij mee :)
 

vheeswijk

Specialist
Laatst bewerkt:
@wildemossel , @petroman & @AveragePrep: Recentelijk heb ik nog een proef gedaan. Ik heb voor 3 maanden de hoeveelheid Magnesiumcitraat van Leefbewust.com verhoogd van 1 schepje (~1 gram) verhoogd naar 2 schepjes (~2 gram). Dit gaf geen verdere verbetering meer. De dosering heeft bij mij dus een plafond. Optimaal is dus al 1 schepje per dag. Interessant gegeven!
Ik heb veel gelezen over de goede effecten van Zwarte Komijn Olie (Black Seed Oil) op Diabetes II.
Ik heb 100 ml van deze olie gekocht bij Zwartzaadolie.nl voor een experiment van 3 maanden om te zien of het ziektebeeld verder verbetert. Mijn nuchter waarde komt nu overeen met 6,4. Het zou werkelijk te gek zijn als ik op mijn 73e jaar met mijn 90 kg de suikerspiegel zelfs normaal zou krijgen.
Ik zal over 3 maanden berichten over de resultaten met de combinatie van Magnesium en Zwardzaadolie.
Google & Youtube: "Black Seed Oil Diabetes" , "Zwarte Komijn Olie Diabetes" , "Zwart Zaad Olie Diabetes"
 

petroman

SHTF Expert
@vheeswijk ,
Ik lees nu dat u het maatschepje de dosering van 1gram geeft. Dat staat ook op de verpakking.
Eerder
Ik neem consequent één afgestreken lepeltje (~250 mg).
was dit 250 mg ?.
Ik neem aan dat dat een verschijving was of een ander schepje ?
Overigens gebruik ik ook 1 maatschepje per dag. Helaas doen we er dan geen 3 jaar met een pot van 250gram :)

Een nuchtere glucosewaarde van 6,4 is heel mooi, gefeliciteerd. Streefwaarde (voor wat het waard is) is 7.
Overigens ben ik ook zonder verdere voedingsaanpassingen 5kg aan lichaamsgewicht krijt geraakt.

Hoeveel zwarte komijn olie gebruikt u nu per dag ?
 

vheeswijk

Specialist
@wildemossel @petroman : Ik bedoel ~1gram Magnesiumcitraat (1 schepje) overeenkomend met ~160 mg Magnesium (Mg). Die neem ik 's avonds in omdat deze tevens bijdraagt tot een goede nachtrust. Ik heb zo'n schepje eens gewogen: ~900 mg van het citraat. Nou zeg maar ~1gram.
In het begin viel ik ook af (~7,5 kg) maar mijn gewicht blijft nu constant.
Dosering Zwarte Komijn Olie: 1 theelepel per dag (om mee te beginnen).
Wolf
 
J

J.J

Gast
Beste @vheeswijk ik moet mij ook maar eens laten controleren van mijn moederskant hebben ze ook allemaal suikerziekten, en overgewicht.
 

wildemossel

Diehard Prepper
@wildemossel @petroman : Ik bedoel ~1gram Magnesiumcitraat (1 schepje) overeenkomend met ~160 mg Magnesium (Mg). Die neem ik 's avonds in omdat deze tevens bijdraagt tot een goede nachtrust. Ik heb zo'n schepje eens gewogen: ~900 mg van het citraat. Nou zeg maar ~1gram.
In het begin viel ik ook af (~7,5 kg) maar mijn gewicht blijft nu constant.
Dosering Zwarte Komijn Olie: 1 theelepel per dag (om mee te beginnen).
Wolf

Herhaal, ik ben er heel heel erg blij mee. Volkomen vlakke suikers ook. Dus weinig, in mijn geval niks bijspuiten. Het is verbazend.
(oh ja ik ben ook ongeveer 30 Kg kwijt sinds ik begon) :)
Soms wel een dreigende hypo maar dan moet mn langwerkende weer omlaag
 

vheeswijk

Specialist
Herhaal, ik ben er heel heel erg blij mee. Volkomen vlakke suikers ook. Dus weinig, in mijn geval niks bijspuiten. Het is verbazend.
(oh ja ik ben ook ongeveer 30 Kg kwijt sinds ik begon) :)
Soms wel een dreigende hypo maar dan moet mn langwerkende weer omlaag
Fantastisch! Gefeliciteerd! Ik krijg de indruk dat de Mg-kuur bij jou nog succesvoller is gebleken dan bij mij.
Voor preppers: Die Magnesiumcitraat is natuurlijk beter en in grotere hoeveelheid te preppen dan Insuline en Metformine.
 

vheeswijk

Specialist
Mijn proef met zwartzaadolie (Zwarte Komijn Olie) is nu afgelopen en hier volgt een verslag.
Zwartzaadolie is een olie koudgeperst uit Zwart Zaad (Zwarte Komijn) waarvan geclaimd wordt dat het onder andere de suiker-spiegel verlaagt.
Veel informatie over zwartzaad (Nigella Sativa) kunt u vinden op het www. Referenties:
Antidiabetic Properties of a Spice Plant Nigella sativa
Black Cumin Protocol for Diabetes
Black seeds have potent anti-diabetic activity
How To Use Black Seed Oil For Diabetes
Google en Youtube: "Black Seed Oil diabetes"

Ik bestelde de olie bij zwartzaadolie.nl en nam één dessertlepel van die olie per dag voor 2 maanden overeenkomend met 200 ml totaal.
Het resultaat gaf een kleine verbetering maar deze viel toch in de range van waarden die ook werden verkregen met MagnesiumCitraat (zie hierboven). Het resultaat viel dus wat tegen. Ik had er veel meer van verwacht gezien de meldingen op het Internet. Jammer!
Het effect van deze olie valt in het niet bij de Magnesium suppletie.
Ik verwacht betere resultaten met zwartzaadolie als de Pancreas schade heeft opgelopen als gevolg van een chemokuur.

Mijn volgende proef betreft het stoppen met Statines (cholesterolverlagers). Van Statines is bekend dat het een negatieve invloed heeft op de suikerspiegel en zelfs Diabetes kan veroorzaken.
Interessenten: @wildemossel @petroman
 
Bovenaan